LL Dance Studio

We're bringing glamour back

Kurser

KURSUTBUD 2022

Vi har ett stort utbud av olika danskurser, scrolla ner och hitta dina favoriter!
 
 
När du läst om kurserna och valt vilka du vill gå, så hittar du schemat och anmälan här.
 

nyheter HÖSTEN 2022!

TROPICAL VIBE – Förläng sommaren med denna fusiongrupp och behåll sommarkänslan under hela hösten! Tropical Vibe blandar Salsa, Cha-Cha, Merengue, Bachata, Tahitian Rhythm, Dancehall, Twerking, Reggeaton med stilar som R n B och Commercial Fusion. Öppen nivå. Passar dig som vill prova olika stilar och blanda dansglädje med cardio och styrka.

Tisdagar 19.30 (90 minuter) Lärare: LL

OPEN POLE – Gruppen för dig som vill träna Poledance i ditt eget tempo och med ett upplägg du själv bestämmer. Förkunskaper och erfarenhet i Poledance krävs för anmälan till denna grupp. Gruppen är inte lärarledd men lärare Petra Petersson närvarar under lektionen. Open Pole kombineras med fördel med ordinarie undervisning i Poledance med Mikaela Linell på tisdagar 19.30.

Torsdagar 18.00

I’M WITH THE BAND – Gruppen för dig som någon gång drömt om att dansa till en artist live. Vi repeterar in koreografier och kör dem framför artisten på bioduken eller vem vet, kanske med artisten live? 😉

Fredagar 18.00 (30 minuter) Lärare: LL

WE LOVE PANDA DA PANDA – Gruppen för dig som älskar Panda da Pandas unika sound med koreografier i stilen Contemporary blandad med Dubstep och Commercial.

Söndagar 18.00 Lärare: LL

HIGH HEELS – Kursen för dig som vill utforska feminine och masculine vibes i en positiv och trygg miljö. Kom och boosta ditt självförtroende och självbild med denna roliga klass till den bästa R n’ B-musiken. Från 16 år.

Onsdagar 21.00 Lärare: LL

Dansprinsessor & prinsar

Här fokuserar vi på dansglädje och tränar ca 5-7 danser/termin. Danserna innehåller grunderna till dansteknik inför all framtida dans.

I denna grupp dansar barnen utan föräldrar i salen. Passar dansare ca 3-5 år.

Tisdagar 17.00 – 17.45

Mamma/Pappa & Barn

Gruppen har samma upplägg som Dansprinsessor & Prinsar men föräldrarna deltar/närvarar i salen.
Denna grupp fungerar även för barn under 3 år.

Tisdagar 17.45 – 18.30, 45 minuter

Team Disco and Show

Denna grupp fokuserar på dansglädje men ger även en bra dansteknisk grund till all framtida dans. Klassen innehåller kondition, styrka, danstekniska övningar och koreografi.
Passar dansare ca 6-9 år.

Torsdagar 18.00 – 19.00

Showjazz 9-13 år

Denna grupp ger en mycket bra grund för all framtida dans. Dansglädjen står i centrum men kursen innehåller danstekniska grunder som införlivas även i koreografierna.

Måndagar 18.00 – 19.00

Showjazz Showtime från 14 år

Denna grupp tränar dansteknik och olika stilar inom showjazzen. Koreografierna för tankarna till Fred Astaire, Bob Fosse, Cabaret, Sweet Charity mm.

Måndagar 19.00 – 20.00

Showjazz/teknik från 16 år

Avancerad dansteknisk träning med fokus på kroppskontroll, balans, smidighet och styrka. Över golvet tränas hopp, piruettkombinationer och danstekniska delar. Koreografi med fokus på dansteknik. Passar dig med dansteknisk bakgrund som vill ha en utmaning och öva din förmåga att ta in koreografi.

Måndagar och torsdagar 20.00 – 21.00

Contemporary/Modern Dance

I denna grupp står inte danstekniken i fokus, känslan och kroppens fria rörelser kommer att styra i koreografierna. Dansen passar dig som vill få utlopp för din kreativitet och dina känslor såväl som dina danskunskaper. Koreografierna kommer att experimentera med kropp, själ, rum och musik. Andning och spänning/avslappning kommer att inkluderas och utvecklas. Perfekt för den tekniska dansaren som vill ha en extra utmaning inom dansen eller för dansaren utan dansteknisk erfarenhet som vill prova något helt nytt.

Tisdagar 21.00 – 22.00

Shuffle n’ Dubstep

Shuffle är en typisk dans till hård housemusik och techno som har sitt ursprung på 80-/90-talets dansgolv. Stegen kommer från breakdancekulturen men blev sedan en egen stil som funkar perfekt på alla dansgolv med tydlig takt. Under 2000-talet, ungefär vid samma tidpunkt som internet och youtube blev stort, spreds shuffle över hela världen och videos lades upp. Grupper bildades där folk träffades och umgicks och lärde ut steg. Dubstep bygger på isolerade steg och kombinationer av dessa.

Måndagar 17.00 – 18.00

Shuffle n Dubstep vuxna

Bild för kursen Shuffle för vuxna på LL Dance Studio

Kursen för dig som var kung på dansgolven runt millenniet och känner att det är dags att damma av dina danskunskaper, alternativt ta dem till en ny nivå. Gruppen passar dig som vill dansa med andra vuxna.

Måndagar 18.00-19.00

Power Balett

För dig som vill träna upp din hållning, din smidighet och din grace samtidigt som du tränar varje muskel i din kropp – detta är klassen för dig. Grunderna ligger i klassisk balett och vi använder både balettstång och golvet men till tonerna av den hetaste musiken. Ta din dans och ditt inre välbefinnande till en helt ny nivå!

Söndagar 17.00 – 18.00

80/90 Attack!

I denna grupp dansar vi till hitsen från 80 och 90-talet. Här hittar du mycket dansglädje och energi! Denna klass passar både nybörjare och dig som dansat tidigare.

Torsdagar 19.00 – 20.00

30+ Dance Invasion

I denna grupp fokuserar vi på dansglädje men tränar även dansteknik. Klassen passar både nybörjare och de som dansat tidigare.

Onsdagar 20.00 – 21.00

Cheerleading

Gruppen med massor av energi tränar styrka, kondition och koreografi varvat med de för dansstilen så typiska tricken som pyramider, lyft, akrobatiska och gymnastiska övningar samt formationer. Ålders- och nivåblandad.

Onsdagar 17.00 – 18.00

Schlager Attack!

Fokus på dansglädje, kondition och styrka till tidernas bästa schlagerlåtar. Passar alla!

Onsdagar 19.00 – 20.00

Hollywood Dreams

Denna klass fokuserar på koreografi och har ett högt utlärningstempo. Musiken är hämtad från kända filmer. Ålders- och nivåblandad.

Onsdagar 18.00 – 19.00

Millenium Dance

Denna klass innehåller mycket styrka och kondition och koreografier med den bästa musiken runt 2000-talet. Ålders- och nivåblandad klass.

Tisdagar 18.30-19.30

Temple of Gaga

Låt oss fira denna unika artist och hennes nästintill outtömliga låtskatt! Lady Gaga är inte bara en stor musikalisk talang, hon arbetar även hårt för alla människors lika värde och tar ställning för detta i exempelvis låten ”Born this way”. På en av hennes konserter sa hon ett fint citat som jag bär med mig: ”Jag vill inte att ni ska gå härifrån ikväll och älska mig mer, jag vill att ni går härifrån och älskar er själva mer!”. Precis detta vill jag att vi ska känna under denna kurs, precis som under alla andra lektioner. Var beredda på en kurs full av överraskande koreografier såväl som outfits! Endast koreografi.

Fredagar 17.00 – 17.30

We love Britney!

I denna klass hyllar vi ikonen Britney Spears med koreografier till hennes fantastiska musik. Koreografiträning till stilar som show och street. Endast koreografi.

Fredagar 17.30 – 18.00

TGIF! (Thank God It’s Friday!)

För att fira in helgen slår vi klackarna i taket och kör 30 intensiva minuter koreografi till den bästa partymusiken. Missa inte detta tillfälle att rivstarta helgen!

Fredagar 18.30 – 19.00

Too Glam to give a damn!

I dessa dagar av tävlande dance crews iförda identiska enfärgade t-shirts slår vi ett slag för den glamourösa looken och de glamourösa stilarna. Less is poor! Lev livet la dolce vita! Hylla individen! Ta fram din inre superstar och låt hen skina! Gå från basic till Beyonce!

Varning utfärdas – Förhöjd risk för paljetter, fjädrar och glitter.

Öppen nivå, alla åldrar.

Söndagar 20.00 – 20.30

Pole Dancing

poledance

Detta är kursen för dig som vill träna upp självkänsla, koordination, styrka och flexibilitet! Kursen består av olika poser, spins och koreografier. Att gå Poledancing är som att bli en del av ett team där vi alla stöttar varandra att bli bättre och utmana sig själva. Inga förkunskaper krävs, allt är individanpassat. Öppen nivå från 15 år.

Tisdagar 19.30 – 20.45 (75 min)

Lärare: Mikaela Linell

 

Energy Explosion

Gruppen för dansare med funktionsvariationer. Tillsammans fokuserar vi på dans- och rörelseglädje till glad och välkänd musik. Dansteknik och styrka vävs in i undervisningen och varje lektion avslutas med koreografiträning.

Fredagar 16.15


© 2022 LL Dance Studio

Tema av Anders Norén