LL Dance Studio

We're bringing glamour back

Kurser

KURSUTBUD 2024

Vi har ett stort utbud av olika danskurser, scrolla ner och hitta dina favoriter!
 
 
När du läst om kurserna och valt vilka du vill gå, så hittar du schemat och anmälan här.
 
Hollywood & Bollywood Fusion

Efter 15 år av Hollywood Dreams på schemat är det nu dags att öppna dörren till den färgstarka och inspirerande världen av Bollywood filmer! Musiken från de populäraste Hollywoodfilmerna varvas med Bollywoods största succéer!
Onsdagar 18.00 (60 min)
Öppen nivå
Lärare: LL

Hollywood & Bollywood Fusion Efter 15 år av Hollywood Dreams på schemat är det nu dags att öppna dörren till den färgstarka och inspirerande världen av Bollywood filmer! Musiken från de populäraste Hollywoodfilmerna varvas med Bollywoods största succéer! Onsdagar 18.00 (60 min) Öppen nivå Lärare: LL

Femme Power

Ta chansen att utforska dina feminina och maskulina sidor i denna klass som garanterat boostar din självkänsla. Terminen består av korta koreografier i olika stilar såsom Heels, Poledancing Choreography, Pussycat Dolls Power, Sexy R n B mfl.
Klackar är valfritt men alltid välkommet.
Onsdagar 21.00 (60 min)
Från 16 år
Lärare: LL

Femme Power Ta chansen att utforska dina feminina och maskulina sidor i denna klass som garanterat boostar din självkänsla. Terminen består av korta koreografier i olika stilar såsom Heels, Poledancing Choreography, Pussycat Dolls Power, Sexy R n B mfl. Klackar är valfritt men alltid välkommet. Onsdagar 21.00 (60 min) Från 16 år Lärare: LL

Pride/Too Glam to give a Damn!

Viktiga budskap varvas med glitter och glamour under 30 glamourösa minuter på dansgolvet. 100% koreografi och skratt utlovas!
Fredagar 17.30 (30 min)
Öppen nivå
Lärare: LL

Pride/Too Glam to give a Damn! Viktiga budskap varvas med glitter och glamour under 30 glamourösa minuter på dansgolvet. 100% koreografi och skratt utlovas! Fredagar 17.30 (30 min) Öppen nivå Lärare: LL

Box Dance

Efter några års uppehåll är denna efterlängtade klass tillbaka på schemat i höst. Koreografin är intensiv och innehåller moment med hand- och kick mittsar, handskar är frivilliga. Klassen passar dig som behöver göra upp med veckan som varit och inleda helgen med humöret på topp under tiden och efteråt!
Fredagar 18.00 (30 min)
Öppen nivå
Lärare: LL

Box Dance Efter några års uppehåll är denna efterlängtade klass tillbaka på schemat i höst. Koreografin är intensiv och innehåller moment med hand- och kick mittsar, handskar är frivilliga. Klassen passar dig som behöver göra upp med veckan som varit och inleda helgen med humöret på topp under tiden och efteråt! Fredagar 18.00 (30 min) Öppen nivå Lärare: LL

DANCE POWER!

Klassen för dig som vill inleda helgen med 110% energi! 30 intensiva minuter av 110% power som lyfter taket på Kävlinge Teater. Terminen består av flera kortare koreografier i högt tempo.
Fredagar 18.30 (30 min)
Öppen nivå
Lärare: LL

DANCE POWER! Klassen för dig som vill inleda helgen med 110% energi! 30 intensiva minuter av 110% power som lyfter taket på Kävlinge Teater. Terminen består av flera kortare koreografier i högt tempo. Fredagar 18.30 (30 min) Öppen nivå Lärare: LL

Balett & Contemporary Fusion

Efter 10 år av Power Balett på schemat är det nu dags för en ny spännande kombination. Den klassiska balettens teknik varvas med element från Contemporary/Modern Dance. Se fram emot koreografier med oväntade kombinationer och inslag.
Klassen innehåller inte klassisk musik.
Söndagar 17.00 (60 min)
Öppen nivå
Lärare: LL

Balett & Contemporary Fusion Efter 10 år av Power Balett på schemat är det nu dags för en ny spännande kombination. Den klassiska balettens teknik varvas med element från Contemporary/Modern Dance. Se fram emot koreografier med oväntade kombinationer och inslag. Klassen innehåller inte klassisk musik. Söndagar 17.00 (60 min) Öppen nivå Lärare: LL

Dance through the Decades

Häng med på en tidsresa från the Roaring 20’s till Millenniet med tidstypiska koreografier till den mest kända musiken från varje period.
Söndagar 18.00
Öppen nivå
Lärare: LL

Dance through the Decades Häng med på en tidsresa från the Roaring 20’s till Millenniet med tidstypiska koreografier till den mest kända musiken från varje period. Söndagar 18.00 Öppen nivå Lärare: LL

Dansprinsessor & prinsar

Här fokuserar vi på dansglädje och tränar ca 5-7 danser/termin. Danserna innehåller grunderna till dansteknik inför all framtida dans.

I denna grupp dansar barnen utan föräldrar i salen. Passar dansare ca 3-5 år.

Tisdagar 17.00 – 17.45

Mamma/Pappa & Barn

Gruppen har samma upplägg som Dansprinsessor & Prinsar men föräldrarna deltar/närvarar i salen.
Denna grupp fungerar även för barn under 3 år.

Tisdagar 17.45 – 18.30, 45 minuter

Team Disco and Show

Denna grupp fokuserar på dansglädje men ger även en bra dansteknisk grund till all framtida dans. Klassen innehåller kondition, styrka, danstekniska övningar och koreografi.
Passar dansare ca 6-9 år.

Torsdagar 18.00 – 19.00

Showjazz 9-13 år

Denna grupp ger en mycket bra grund för all framtida dans. Dansglädjen står i centrum men kursen innehåller danstekniska grunder som införlivas även i koreografierna.

Måndagar 18.00 – 19.00

Showjazz Showtime från 14 år

Denna grupp tränar dansteknik och olika stilar inom showjazzen. Koreografierna för tankarna till Fred Astaire, Bob Fosse, Cabaret, Sweet Charity mm.

Måndagar 19.00 – 20.00

Showjazz/teknik från 16 år

Avancerad dansteknisk träning med fokus på kroppskontroll, balans, smidighet och styrka. Över golvet tränas hopp, piruettkombinationer och danstekniska delar. Koreografi med fokus på dansteknik. Passar dig med dansteknisk bakgrund som vill ha en utmaning och öva din förmåga att ta in koreografi.

Måndagar och torsdagar 20.00 – 21.00

 

Shuffle n’ Dubstep

Shuffle är en typisk dans till hård housemusik och techno som har sitt ursprung på 80-/90-talets dansgolv. Stegen kommer från breakdancekulturen men blev sedan en egen stil som funkar perfekt på alla dansgolv med tydlig takt. Under 2000-talet, ungefär vid samma tidpunkt som internet och youtube blev stort, spreds shuffle över hela världen och videos lades upp. Grupper bildades där folk träffades och umgicks och lärde ut steg. Dubstep bygger på isolerade steg och kombinationer av dessa.

Måndagar 17.00 – 18.00

Shuffle n Dubstep vuxna

Bild för kursen Shuffle för vuxna på LL Dance Studio

Kursen för dig som var kung på dansgolven runt millenniet och känner att det är dags att damma av dina danskunskaper, alternativt ta dem till en ny nivå. Gruppen passar dig som vill dansa med andra vuxna.

Måndagar 18.00-19.00

 

80/90 Attack!

I denna grupp dansar vi till hitsen från 80 och 90-talet. Här hittar du mycket dansglädje och energi! Denna klass passar både nybörjare och dig som dansat tidigare.

Torsdagar 19.00 – 20.00

30+ Dance Invasion

I denna grupp fokuserar vi på dansglädje men tränar även dansteknik. Klassen passar både nybörjare och de som dansat tidigare.

Onsdagar 20.00 – 21.00

Cheerleading

Gruppen med massor av energi tränar styrka, kondition och koreografi varvat med de för dansstilen så typiska tricken som pyramider, lyft, akrobatiska och gymnastiska övningar samt formationer. Ålders- och nivåblandad.

Onsdagar 17.00 – 18.00

Schlager Attack!

Fokus på dansglädje, kondition och styrka till tidernas bästa schlagerlåtar. Passar alla!

Onsdagar 19.00 – 20.00

Pole Dancing

poledance

Detta är kursen för dig som vill träna upp självkänsla, koordination, styrka och flexibilitet! Kursen består av olika poser, spins och koreografier. Att gå Poledancing är som att bli en del av ett team där vi alla stöttar varandra att bli bättre och utmana sig själva. Inga förkunskaper krävs, allt är individanpassat. Öppen nivå från 15 år.

Tisdagar 19.30 – 20.45 (75 min)

Lärare: Jimmy Forsvarg

Energy Explosion

Gruppen för dansare med funktionsvariationer. Tillsammans fokuserar vi på dans- och rörelseglädje till glad och välkänd musik. Dansteknik och styrka vävs in i undervisningen och varje lektion avslutas med koreografiträning.

Fredagar 16.15


© 2024 LL Dance Studio

Tema av Anders Norén